Els treballadors de Continental van tornar a sortir al carrer per mostrar novament el seu malestar amb la lentitud de les negociacions entre la multinacional i la plantilla per a la reindustrialització de la planta, en una manifestació que va aplegar centenars de treballadors.

La plantilla exigeix una “sortida digna”, després que fa un mes s’iniciessin les negociacions per pactar les condicions d’extinció dels contractes i encara no s’hagi arribat a un acord, explica la representant del Comitè d’Empresa, Núria Requena. La situació, diu, “està generant molta angoixa i malestar entre la plantilla”, ja que a més encara no s’ha concretat la venda de la planta. “Volem que l’empresa sàpiga que estem més units i amb més força que mai perquè cada cop tenim més ràbia dintre”, alerta Requena.

És la segona mobilització de la plantilla, després que el passat 14 de desembre mig miler de persones reclamessin la continuïtat de l’activitat davant l’anunci, a finals de novembre, de la intenció de la direcció de la companyia alemanya de vendre’s el centre de treball. Aquesta vegada la protesta té una altra motivació, ja que Continental va retirar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) -afectava a 760 persones- i està negociant, des de principis de febrer, amb diversos compradors la venda de la planta.

Respecte la possible deslocalització de la planta i les demandes de la plantilla a la direcció de l’empresa, Requena ha reconegut que “són elevades”, però que “si l’empresa vol vendre les plantes i marxar a un altre país no és perquè no siguem rendibles, és perquè vol guanyar més diners”.

En el mateix sentit es va expressar Mari Carme Vilà, del sindicat FTC-IAC, en el marc de la protesta organitzada el passat dijous a les portes del ple municipal, que va lamentar que després de l’inici de la taula negociadora no s’ha arribat a cap acord i que l’empresa “no garanteix llocs de feina, no garanteixen unes indemnitzacions dignes, ni plans de prejubilació”, va explicar. “El Comitè i la plantilla, a més, fa gairebé tres mesos que no sabem res, i sembla que volen guanyar temps, no sabem si és perquè volen marxar abans del què ens han dit”.

Vilà també ha explicat que la setmana passada, els treballadors van tenir coneixement d’una reunió entre l’Ajuntament i la direcció de l’empresa i que van mobilitzar-se per tal de conèixer-ne els detalls, ja que temien que hi hagués algun acord per a la requalificació dels terrenys. “Ja fa bastant de temps que es reuneixen, perquè els terrenys són propietat de Continental i si el sòl s’ha requalificat ja no podria ser sòl industrial, i per això volíem transparència, per part de qui fos”, ha dit Vilà. El regidor Rafael Güeto, però, va aclarir que, arrel del Pacte de Reindustrialització del Vallès Occidental i després la sortida de l’empresa Delphi de Sant Cugat, cap terreny industrial es requalificaria encara que marxés una empresa.

La representant de FTC també diu que la reindustrialització que planteja Continental no és més que “una venda”, i és que l’empresa “ja ha dit que marxa”: “si realment hagués volgut reindustrialitzar, hagués hagut d’invertir en noves tecnologies”. A més, també explica que tenien dos projectes assignats a Rubí que podia donar continuïtat a la planta durant uns quants anys per una gran part de la planta.

L’empresa fixa el mes de maig com a final del procés

Des de l’empresa s’ha fixat com a finals de maig la resolució del procés, tot i que pel fet d’estar “en curs” i “per confidencialitat” no han detallat informació dels possibles compradors, però ha garantit que es tracten “de potencials inversos i no de fons voltors”. Així, ara per ara estan “en converses”, ha insistit.

D’altra banda, ha recordat que també hi ha contacte amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d’Empresa, Indústria i Energia de la Generalitat per “buscar més oportunitats adreçades assegurar l’èxit d’aquest procés”. I que el el calendari està fixat en el 31 de març, encara que es pot prorrogar.

Continental ha determinat que la voluntat és tancar amb “èxit” aquestes converses i assegurar “en la mesura del possible, el futur de tots els llocs de treball”. Per això, ha instat els representants del treballadors a que “hi hagi voluntat i es facin els esforços necessaris” perquè ho permetin.

Font: Rubi.tv. Per Marta Casas