IAC

Intersindical alternativa de Catalunya – IAC

La IAC és un sindicat de classe, una organització plural amb voluntat transformadora que pretén organitzar el conjunt de les persones treballadores. Definim la IAC com una organització plural, democràtica, nacional, unitària, independent, de classe, feminista, participativa, pacifista, ecologista, laica, antiracista, oposada frontalment a la injustícia social que comporta el neoliberalisme, que aposta per encabir les seves reivindicacions en la lluita per una societat justa, solidària i democràtica, que defensa el dret d’autodeterminació i que es situa en l’espai sindical d’esquerres i alternatiu; l’àmbit de la IAC és el de totes les persones treballadores de Catalunya (les que estan en actiu, les que estan a l’atur i les que s’han jubilat o estan incapacitades).

El 30 de novembre de 1997 es va realitzar el primer congrés de la IAC, culminava així el treball conjunt que, els diferents sindicats que la formen, portaven fent a diferents sectors amb la creació d’una intersindical, que com el seu nom indica pretén desenvolupar un model de treball sindical alternatiu a l’imperant dins l’àmbit català.

La FTC ha estat un dels actius en la construcció de la confederació IAC.

Actualment formem la IAC sis sindicats: CATAC-CTS/IAC, CAU-IAC, FTC-IAC, IAC CATAC, SF i USTEC-STEs(IAC). Tenim unes 800 persones delegades, i som la 5a força sindical a Catalunya. A l’Administració pública de la Generalitat de Catalunya i al sector de l’educació som majoritaris.

Web de la IAC